expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
THE LESS YOU CARE,THE HAPPIER YOU WILL BE

Friday, June 13, 2014

wishlist

aha , since its my first week of class which is not really started yet , soo , memang la banyak masa terluang , masa nak berangan , bangun kemain lambat . sume la habit habit buruk tu boleh buat , nanti dah start minggu 2 and so on , jangan harap , blog pon tak terjengah konfirm


aku suka ada wishlist , yeah , wishlist dalam hati , yang takkan jadi kalau takde duit . gagaga . so to make it feel better , kite list kan sajalah wishlist ni , supaya akan selalu ingat wishlist ini . so akan lebih bermotivasi nak save up ! ngee


1. I want island hopping . Tak kisah nak pergi perhentian ke , mabul ke , langkawi ke , sibu ke , just teringin nak naik feri or speed boat pastu buat snorkeling (even tak reti pon swimming) or main sukan air mcam ada buat dekat Port Dickson dulu ,

2. Backpacking please ! Seriusly memang teringin nak backpacking especially ke Penang . Even duduk malaysia ni tak pernah lagi jejak Penang , so i was so teringin gila nak bawak beg belakang siap siap pakai shades , pakai hat pastu jalan jalan around there and makan-makan . AH,and visit the beach please . ( I'm truly a beach gals, not bitch hokehh ! )

3. Bali please, Or Jakarta no no , bandung please !! I had finished reading three books yang berlatar tempat bandung , which iz Perahu Kertas , Cokelat and Tunggu Aira di Kota Bandung , baca lalu buku pon dah rasa melt dah dengan tempat tu , i really wanna go there . money money please come to me !

4. Smartphone . Sikalang guna phone nokia cabuk sahaja sebab smartphone sudah masuk kubuq , so my mom nd dad still refused to buy me one , and i was so pathethically overdose thunder runny jeolousy tho everyone sekeliling that keep scrolling down and up their phone . Ngee , phone saya makin tekan-tekan je haha . Iphone plase ? Na'ah , lenovo pon dah bseyukur dahhh .

5. Meet up . Ingat-ingat balik dah hampir 5 tahun dah tinggal sekola , whicz is from 2010 , so in the duration time sampai 2014 ni , refused gila nak jumpa budak maktab , sebab i was too shy , yela dahla awak ni budak baru masuk form 4 , so ade event pape mesti tak dtg , tapi dalam hati , rindu hokeh , terlampau rindu, kalau ade rezeki memang nak jumpe !

6.Concert . sound like hape kan , tapi that iz my wishlist , before kawen or beranak hahah , nak pergi concert , especially k-pop , and specially exo ! gagag , these days memang gilo melting dengan exo ni hah , asyik nak tengokk je muka , nak dengar lagu , memang sasau . i was so fell into them . overdose sangat hokeh ! kalau bakal somi kasi hantaran satu dulang tiket ke concert yang zon A punye harga sampai ribu riban boleh tak ? gah , dream on ~

7.Shopping , These days kan , rasa macam everyone is so shopaholics like cray cray kan , everytime butik popular stock up their dress or jubah or shawls , in just a short time dah boleh clear dh , gilo . banyak gila duit depa ni , serius amayzing , kite yang duit ni ade tapi pikir 20 40 kali nak beli , yela duit ade , tapi tak banyakk hahah . so money is for shopping , nak beli baju banyak2 , or kurung , haha . shopping a , shopping pape pon best !

8.Cafe Hopping. YEAHH , wishlist pasal ni memang dah lama dah , tak tertunai , even dekat jb , jalan dhoby tu , tak terpegi . bukan nak apa , nak amik gambar je , seriusly , i'm not a coffee lover , so cam ape je kan , nak hop-on jalan-jalan . hahah . kalau perasan every wishlist is sume pasal jalan-jalan . gah , memang kuat jalan kan !


9.Family Vcay. Past few months ni memang mak abah busy semodang , weekend je ade je keje , kite as anak pasrah nd terima jela kan , dorang kerja pon untuk kite , so redha sajala , tapi teringin hokeh nak belanja family , iolls suka seach pasal langkawi , entahlah , i really love langkawii that bad , pahal ntah , jodoh org langkawi kot , so saje la acah2 kat mak pasal hotel murah la bagai , nd ade pekej siap travel tour bagai , tapi still belom ade kesempatan nk kesana , hehe doakan ye kot dapat !



SO those 9 wishlist is my untickened wishlist , so for more to come wishlist yang akan dtg pasal kahwin la bagai nak anak bape , haha . kireanya ni wishlist zaman bujah eceh . random talk and sharghing . take ccare everyone . salam jumaat and may allah bless you !


:)

Thursday, June 12, 2014

Redha



kadang-kadang ALLAH bagi satu dugaan tu kite tak tahukan apa hikmah dia , dia selitkan tu apa . tapi bila masa dan ketika , lama-lama kite akan faham dugaan tu , hebat mana kite terima , hebat mana kite redha . Aku seronok tengok kejayaan orang , aku tak pernah lagi pegang anugerah dekan sepanjang tempoh pengajian aku diploma selama 3 tahun ni , memang orang kata rasa rugi sebab time diploma la nak merasa dekan , tapi tuhan je tahu diri sendiri punya kemampuan macam mana , teruk nangis aku , pedih perit aku nak habiskan , dan insyaallah akan habiskan bulan 10 ni , tapi sepanjang dugaan ni , paling aku percaya atas redha , redha dan terimalah segalah dugaan , nanti mesti allah bagi jalan paling cantik , paling smooth , dan aku lebih rela diberi dugaan dalam urusan aku sendiri , kiranya dalam pelajaran aku , bukan dugaan keluarga ke , dugaan kawan ke , takpelah perit mana dugaan tu , biar aku je sorang rasa macam apa rasa dia , bukan keluarga aku terutama sekali . Kadang-kadang kecewa dengan diri sendiri sebab belom banggakan apa-apa pon dekat mak abah , kalau org lain dah habis diploma , dah jejak ijazah , sedangkan bestfriend aku pon dah jejak , hati mana tak rapuh kan , nangis tu toksah cerita la , tapi aku masih percaya nanti tuhan tu akan beri jugak yang terbaik , selagi usaha masih terdaya , semua benda tak mustahilkan ? korang-korang doakan la aku habis diploma sains ni , without any paper tersekat dan dapat sambung ke ijazah macam orang lain , ngee .doa orang luar kan paling mustajab hehe .  take care sume !

assalam

Total Pageviews

disclaimer

blog ini adalah milik persendirian dan semua cerita terkandung adalah hak milik pemilik.maaf jika setiap bicara menyakiti dan sesungguhnye ini adalah luahan rasa pemilik :)

thanks