expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
THE LESS YOU CARE,THE HAPPIER YOU WILL BE

Thursday, June 12, 2014

Redha



kadang-kadang ALLAH bagi satu dugaan tu kite tak tahukan apa hikmah dia , dia selitkan tu apa . tapi bila masa dan ketika , lama-lama kite akan faham dugaan tu , hebat mana kite terima , hebat mana kite redha . Aku seronok tengok kejayaan orang , aku tak pernah lagi pegang anugerah dekan sepanjang tempoh pengajian aku diploma selama 3 tahun ni , memang orang kata rasa rugi sebab time diploma la nak merasa dekan , tapi tuhan je tahu diri sendiri punya kemampuan macam mana , teruk nangis aku , pedih perit aku nak habiskan , dan insyaallah akan habiskan bulan 10 ni , tapi sepanjang dugaan ni , paling aku percaya atas redha , redha dan terimalah segalah dugaan , nanti mesti allah bagi jalan paling cantik , paling smooth , dan aku lebih rela diberi dugaan dalam urusan aku sendiri , kiranya dalam pelajaran aku , bukan dugaan keluarga ke , dugaan kawan ke , takpelah perit mana dugaan tu , biar aku je sorang rasa macam apa rasa dia , bukan keluarga aku terutama sekali . Kadang-kadang kecewa dengan diri sendiri sebab belom banggakan apa-apa pon dekat mak abah , kalau org lain dah habis diploma , dah jejak ijazah , sedangkan bestfriend aku pon dah jejak , hati mana tak rapuh kan , nangis tu toksah cerita la , tapi aku masih percaya nanti tuhan tu akan beri jugak yang terbaik , selagi usaha masih terdaya , semua benda tak mustahilkan ? korang-korang doakan la aku habis diploma sains ni , without any paper tersekat dan dapat sambung ke ijazah macam orang lain , ngee .doa orang luar kan paling mustajab hehe .  take care sume !

assalam

1 comment:

Syariniey Amran said...

Assalamualaikum Dik,

Tima kasih sudi visit blog akak yang dah bersawang tuh.hehe. Really appreciate it :)

Btw dah baca entry ni. Takpe jangan nangis2 eh.Rezeki Allah tentukan, selagi kita berusaha, Allah tahu dan akan bagi setimpal dengan apa yang kita dah doa dan usaha. :) Good luck in your future .Akak doakan :) Aamin.

Total Pageviews

disclaimer

blog ini adalah milik persendirian dan semua cerita terkandung adalah hak milik pemilik.maaf jika setiap bicara menyakiti dan sesungguhnye ini adalah luahan rasa pemilik :)

thanks