expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Ya Tuhanku berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapaku dan untuk mengerjakan amal saleh yang Engkau redhai dan masukkanlah aku dalam golongan hamba-hambamu yang soleh (QS An-Naml :19)

Sunday, August 16, 2020

27 and counting ..

 Assalamualaikum semua !

It is been so long , and i'm back to write .πŸ‘‹ One of the passion that i left behind years ago , kalau duluu suka sangat la menulis , dengan ayat puitis lah apa lah , tapi sekarang nak tulis pon berkarat lepastu macam tak pandai tulis . hahahaha . dangg!✊ (ayat belogspot sangat)

Walaupun rasa tak ada pun orang bacaπŸ˜‚ tapi nak share , i am 27 years this year😱 , tak ingat la buat blog dari umur berapa 15 kot ke 14 ? then dah 27 sekarang !! insaneeee hahahaha . kalau dulu masa umur 23 target dah 27 kahwin dah ada anak , kerja stable hahahahah sekarang truthfully jujurnya single sendu hahahahahah 😁😁😁😁😁. but i'm glad that i'm happy and content . Syukur Alhamdulilah . kerja stable walau gaji tak besar tapi masih ada peluang untuk bekerja dan memenuhi kehendak diri sendiri .πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™Œ 

Dilema umur dah 27 ni offf courselaah pasal kahwin , bila nak kahwin , antara ayat dari makcik baawang .πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“kenapa bodoh sangat tak pandai cari pakwe , kenapa tak kenal kenal , kenapa tak kenapa tu , and aku hanya mampu ketawa . APA INGAT CARI SUAMI TU SENANG ????? HAHAHAH😩😩😩 ( i wish i can talk to them like that !!!!) hahaha takdela chill je , to be truth iye berdebar biloo nk kahwin tapi at the other side , i chill jurrrrr πŸ’…πŸ’…, dia macam ni taw kalau takde orang yang sibuk sibuk tak ada apa pun . same goes to eveything that happen, tak kisalah pasal study , ke kerja ke , kalau kau sendiri rasa tenang and happy , benda tu okay je . cume jangan la tenang sangat kot , masalahnya diri sendiri ni , rasa tenang , dan aku tahu benda ni merunsingkan mak abah di rumah πŸ‘€πŸ˜†tu . ahhahahahah bukan tak usaha , ada la tapi usaha tak banyak hahahahahah mungkin saya akan usahakn lebih usaha . yelakan , nak cari suami ni bukan macam cari ikan di pasar , you choose you pick and go , it is more than that . mungkin yang dah kahwin mesti faham , bukan soal memilih sangat , tapi nak jumpa yang sesuai tu mungkin ambil masa . πŸ‘«πŸ‘°

Wooow first time sungguh diri ini open up berkenaan jodoh in public ,sebab rasa benda ni private and bukan semua suka kita rant , lelagi kalau dekat instagram . benda tu dari suka akan jadi annoyed . so sebolehnya kite jadilah manusia yang tak triggered orang untuk annoyed dengan kite . hahahha. bila umur dah 27 ni malas nak drama , malas nak rasa tereffected dengan orang , πŸ™†πŸ’œnak go with the flow , nak happy happy . Wow! matang kan saya ,, hahaahahah . oh my god , i miss writing , writing share all my feeling . Thank you blogspot cause still existing even i think 2% je dari orang dekat dunia ni bukak , but nevermind . πŸ‘€


Hope you have a great weekend with your loved ones! love πŸ’

Monday, November 4, 2019

Tanggungjawab .


Melewati dewasa ini , kadang kadang perkara yang kau sendirit tak sangka, akan jadi dekat diri sendiri.Betullah, bila orang cakap zaman sekolah /belajar lah paling seronok. Free dan tanpa memikirkan tanggungjawab . Tanggungjawab yang digalas waktu itu hanyalah , seorang hamba, seorang anak , seorang pelajar , seorang rakan , seorang anak murid . Bukan secara materialnya tanggungjawab itu . Dan semakin dewasa , tanggungjawab menjadi tanggungjawab material , keperluan itu dan ini , keperluan memenuhi keperluan keluarga , nafsu diri , kelengkapan ,kemudahan ,. Ah terlalu serabut dan banyak untuk difikirkan .

cuma nya,

manusia dan tanggungjawab tidak pernah akan habis , hanya sehingga nyawa kau ditarik sang malaikat dan kau berjalan gagah atau longlai menuju tuhan. sehingga itulah tanggungjawab di dunia habis . di akhirat nanti , masih banyak tanggugjawab yang perlu di laksanakan . bertanggungjawab kah aku di dunia ? terlaksana dengan adil kah tanggunggjawab yang Tuhan suruh aku lakukan ?

berat tapi itulah dia ,

moga kita sama sama masuk Syurga dia .

eh dah 2019 , aku tak rasa ada orang akan baca penulisan macam ni , semoga masing masing yang sudah dewasa dapat tunaikan tanggungawab dengan adil & saksama . moga moga ada pemimpin negara yang diakhirnya tahu tanggungjawab mereka bukan calang bukan kepalang . Sebelah di Syurga sebelah di ... (tak nak lah cakap ) sebab aku pon belum tentu tak termasuk dalam golongan itu .

26 tahun aku harini , di hari jadi ibu ke 54 .

Tuesday, October 17, 2017

Final Year !

Hey, it been a while,errr nope its been a loooong time I've been here and I miss to write so much. The blogging era was so outdated nowadays since pipol jump into Instagram apps, yah, who have the time to write now right?

and saluted to those who still write ,and hello im on my final semester degree !! im going to finish my degree on this January 2018, o Allah please ease my way , there's nothing i could ask for then having my degree scroll on my 25th birthday and maybe a fiance maybe ?hahaha or maybe nice/nephew ? lololo random thought pipol ! what Allah gives me is what the best for me insyallah !

as you grow older, you are not getting away from worried about what the future hold looks like , still, you must have the highest faith in Allah swt , since He is the best planner after all , we as the slave only kan pray and make effort on what we really want but still, all the things happened clearly had their own reason ,

whoever comes across this blog, please pray for my degree! Amin !

Insyallah see ya later  

Sunday, January 3, 2016

The less you care , the happier you will be

Assalamualaikum , it's been a loooong time kannnnn , i've not posting any since 2014 .and we are now on new year mood 2016 sudeeh . hope all the positive vibes surround you all the wayy .Aminn

2015 had thought me a brand new things ,more to life matter i guess , love? naaaah , jodoh mak masih sesat nakkk , to be honest , as you grow up ,it is easy to differentiate what's the good and bad for you, who's loving you all the way and who's ready to leaving you . and what you have to taken care and what you must learn to let it go . In my life friends are the most  important things after my family ,and  to those who stayed through the journey until today , i didn't regret to meet you cause you are the one that make my life much more meaningful and to someone who's leaving , thank you because you had just give me a  good memories to be hold and surely that memories will not be replaced by anyone . I'm not regretting what had happen , but  just to be thankful on what had happen is what the best is .



and whaddupfor 2016 , may allah bless and ease our journey , to be the best as ALLAH's slave, to be able to do moreee good deed , to be able to lend our hand , and to be able to make more smile to everyone . insya'allah . to more heartless session to come wuyaaa






 Love ,
Norsakinah zainol

Sunday, November 16, 2014

End

Assalamualaikum 


after few months i left this site , rindu pulak terasa hehe . nd ade something yang nak share ni , alhamdulilah , i've complete my diplomaa ! through the ups and down , dan extend ! aku dapat habiskan juga , pointer tu biasa2 jela , tapi aku rasa dh dapat complete ni satu rahmat besar dah allah bagi , alhamdulilah


kalau ikot cerita aku masa diploma , aku rasa kalau pada orang yg tak lalui mesti akan rasa kebabangangan aku untuk stay dalam diploma in sains ni , yela dari part 1 ade repeat paper hokeh , kau cakap je paper ape , entahlah , rasa dah buat yang terbaikk sekali , tapi mase tu rezeki belom berpihak kot pada aku , and aku extend ni disebabkan satu perkara , iaitu aku pernah kene dismiss uitm ! aku dismiss bukan sebab pointer , tapi sebab dah amik paper lebih 3 kali , choi ! memang lah masa tu rasa dunia tu dah berakhir , tapi entah masa tu aku kuatkan semangat , dengan pertolongan bestfriend aku la aku pegi bank , pejabat pos nak gi pos surat rayuan ke rektor uitm mase tu , allahu , masa tu aku sem 4 nak masuk sem 5 , bayangkan la kalau start from scratch balik dari mula , sakit ! masa tu jangan kan air mata , air hingus pon melelehh je , yela sedih , nak bagitahu parents pon aku takot sebabnye nanti takot dorg marah , tapi bile aku share dekat mak abah dorang releks je ,even aku tahula hati dorg pon gundah gulana . after 3 weeks aku tunggu rayuan tu , rezeki kan , aku masuk balik tapi aku kne carry sikit subjek , 4 je kot mase tu , mase tula aku tekad , busuk2 pon aku kne gak habiskan diploma aku ni, dan semester seterusnya aku baiki diri , hahah tak pergi karoke , entahlah , aku rasa bila aku tak karoke , hidup ni macam ada keberkatan , senang je masuk belajor huhu

 dan semester 7 lah berakhirnya perjalan diploma aku yang penuhh warna warni , semangat tu yang penting pada aku , dan kene la pandai-pandai puasa jalan , jalan tu boleh tapi jangan la selalu kan , emm pada aku la , pada org lain yang otak geniius , tak belajo pon pandaikan ? hehe 


first of all , thanks allah , for this oppurtunity , untuk aku terus merubah diri dan berjasa kepada keluarga aku , huhu , then a big thanks to abah emak akak yang sanggup hantar aku pontian-pilah-pontian , hui kalau kira duit tol berapa ribu dah habis kat jalan , mekasih mak abah akak , adik takkan sia-siakan ape yang dah mak abah harapkan , akak pon :) untuk kawan-kawan susah senang kat pilah , mas , mimi , nuren , sya , wanie , diba , efa , eja , ayu , yana , kak long , time kasih untuk sokongan padu , aku mula-mula tak yakin boleh lepas sem ni , tapi dengan dorang la ni , belajar sesama nanges sesama hehe . thanks korang ! untuk mag6 kesayangan , mekasih , kalau aku mintak doa , tak pernah lokek , even korang dah ke menara gading pon tetap ingt aku ,  untuk semua kengkawan yang aku selalu mintak doakan tu , mekasih korang ! doakan aku dapat jejak ke degree pulak ye ? amin ya rabbal alamin

this journey is an amazing journey to be remember :)

dan alhamdulilah , norsakinah zainol , officially ended diploma :)





Saturday, September 20, 2014

The Fault in Our Stars


“Because you are beautiful. I enjoy looking at beautiful people, and I decided a while ago not to deny myself the simpler pleasures of existence”
John Green, The Fault in Our Stars

Total Pageviews