expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
THE LESS YOU CARE,THE HAPPIER YOU WILL BE

Sunday, January 3, 2016

The less you care , the happier you will be

Assalamualaikum , it's been a loooong time kannnnn , i've not posting any since 2014 .and we are now on new year mood 2016 sudeeh . hope all the positive vibes surround you all the wayy .Aminn

2015 had thought me a brand new things ,more to life matter i guess , love? naaaah , jodoh mak masih sesat nakkk , to be honest , as you grow up ,it is easy to differentiate what's the good and bad for you, who's loving you all the way and who's ready to leaving you . and what you have to taken care and what you must learn to let it go . In my life friends are the most  important things after my family ,and  to those who stayed through the journey until today , i didn't regret to meet you cause you are the one that make my life much more meaningful and to someone who's leaving , thank you because you had just give me a  good memories to be hold and surely that memories will not be replaced by anyone . I'm not regretting what had happen , but  just to be thankful on what had happen is what the best is .



and whaddupfor 2016 , may allah bless and ease our journey , to be the best as ALLAH's slave, to be able to do moreee good deed , to be able to lend our hand , and to be able to make more smile to everyone . insya'allah . to more heartless session to come wuyaaa






 Love ,
Norsakinah zainol

Sunday, November 16, 2014

End

Assalamualaikum 


after few months i left this site , rindu pulak terasa hehe . nd ade something yang nak share ni , alhamdulilah , i've complete my diplomaa ! through the ups and down , dan extend ! aku dapat habiskan juga , pointer tu biasa2 jela , tapi aku rasa dh dapat complete ni satu rahmat besar dah allah bagi , alhamdulilah


kalau ikot cerita aku masa diploma , aku rasa kalau pada orang yg tak lalui mesti akan rasa kebabangangan aku untuk stay dalam diploma in sains ni , yela dari part 1 ade repeat paper hokeh , kau cakap je paper ape , entahlah , rasa dah buat yang terbaikk sekali , tapi mase tu rezeki belom berpihak kot pada aku , and aku extend ni disebabkan satu perkara , iaitu aku pernah kene dismiss uitm ! aku dismiss bukan sebab pointer , tapi sebab dah amik paper lebih 3 kali , choi ! memang lah masa tu rasa dunia tu dah berakhir , tapi entah masa tu aku kuatkan semangat , dengan pertolongan bestfriend aku la aku pegi bank , pejabat pos nak gi pos surat rayuan ke rektor uitm mase tu , allahu , masa tu aku sem 4 nak masuk sem 5 , bayangkan la kalau start from scratch balik dari mula , sakit ! masa tu jangan kan air mata , air hingus pon melelehh je , yela sedih , nak bagitahu parents pon aku takot sebabnye nanti takot dorg marah , tapi bile aku share dekat mak abah dorang releks je ,even aku tahula hati dorg pon gundah gulana . after 3 weeks aku tunggu rayuan tu , rezeki kan , aku masuk balik tapi aku kne carry sikit subjek , 4 je kot mase tu , mase tula aku tekad , busuk2 pon aku kne gak habiskan diploma aku ni, dan semester seterusnya aku baiki diri , hahah tak pergi karoke , entahlah , aku rasa bila aku tak karoke , hidup ni macam ada keberkatan , senang je masuk belajor huhu

 dan semester 7 lah berakhirnya perjalan diploma aku yang penuhh warna warni , semangat tu yang penting pada aku , dan kene la pandai-pandai puasa jalan , jalan tu boleh tapi jangan la selalu kan , emm pada aku la , pada org lain yang otak geniius , tak belajo pon pandaikan ? hehe 


first of all , thanks allah , for this oppurtunity , untuk aku terus merubah diri dan berjasa kepada keluarga aku , huhu , then a big thanks to abah emak akak yang sanggup hantar aku pontian-pilah-pontian , hui kalau kira duit tol berapa ribu dah habis kat jalan , mekasih mak abah akak , adik takkan sia-siakan ape yang dah mak abah harapkan , akak pon :) untuk kawan-kawan susah senang kat pilah , mas , mimi , nuren , sya , wanie , diba , efa , eja , ayu , yana , kak long , time kasih untuk sokongan padu , aku mula-mula tak yakin boleh lepas sem ni , tapi dengan dorang la ni , belajar sesama nanges sesama hehe . thanks korang ! untuk mag6 kesayangan , mekasih , kalau aku mintak doa , tak pernah lokek , even korang dah ke menara gading pon tetap ingt aku ,  untuk semua kengkawan yang aku selalu mintak doakan tu , mekasih korang ! doakan aku dapat jejak ke degree pulak ye ? amin ya rabbal alamin

this journey is an amazing journey to be remember :)

dan alhamdulilah , norsakinah zainol , officially ended diploma :)





Saturday, September 20, 2014

The Fault in Our Stars


“Because you are beautiful. I enjoy looking at beautiful people, and I decided a while ago not to deny myself the simpler pleasures of existence”
John Green, The Fault in Our Stars

Friday, June 13, 2014

wishlist

aha , since its my first week of class which is not really started yet , soo , memang la banyak masa terluang , masa nak berangan , bangun kemain lambat . sume la habit habit buruk tu boleh buat , nanti dah start minggu 2 and so on , jangan harap , blog pon tak terjengah konfirm


aku suka ada wishlist , yeah , wishlist dalam hati , yang takkan jadi kalau takde duit . gagaga . so to make it feel better , kite list kan sajalah wishlist ni , supaya akan selalu ingat wishlist ini . so akan lebih bermotivasi nak save up ! ngee


1. I want island hopping . Tak kisah nak pergi perhentian ke , mabul ke , langkawi ke , sibu ke , just teringin nak naik feri or speed boat pastu buat snorkeling (even tak reti pon swimming) or main sukan air mcam ada buat dekat Port Dickson dulu ,

2. Backpacking please ! Seriusly memang teringin nak backpacking especially ke Penang . Even duduk malaysia ni tak pernah lagi jejak Penang , so i was so teringin gila nak bawak beg belakang siap siap pakai shades , pakai hat pastu jalan jalan around there and makan-makan . AH,and visit the beach please . ( I'm truly a beach gals, not bitch hokehh ! )

3. Bali please, Or Jakarta no no , bandung please !! I had finished reading three books yang berlatar tempat bandung , which iz Perahu Kertas , Cokelat and Tunggu Aira di Kota Bandung , baca lalu buku pon dah rasa melt dah dengan tempat tu , i really wanna go there . money money please come to me !

4. Smartphone . Sikalang guna phone nokia cabuk sahaja sebab smartphone sudah masuk kubuq , so my mom nd dad still refused to buy me one , and i was so pathethically overdose thunder runny jeolousy tho everyone sekeliling that keep scrolling down and up their phone . Ngee , phone saya makin tekan-tekan je haha . Iphone plase ? Na'ah , lenovo pon dah bseyukur dahhh .

5. Meet up . Ingat-ingat balik dah hampir 5 tahun dah tinggal sekola , whicz is from 2010 , so in the duration time sampai 2014 ni , refused gila nak jumpa budak maktab , sebab i was too shy , yela dahla awak ni budak baru masuk form 4 , so ade event pape mesti tak dtg , tapi dalam hati , rindu hokeh , terlampau rindu, kalau ade rezeki memang nak jumpe !

6.Concert . sound like hape kan , tapi that iz my wishlist , before kawen or beranak hahah , nak pergi concert , especially k-pop , and specially exo ! gagag , these days memang gilo melting dengan exo ni hah , asyik nak tengokk je muka , nak dengar lagu , memang sasau . i was so fell into them . overdose sangat hokeh ! kalau bakal somi kasi hantaran satu dulang tiket ke concert yang zon A punye harga sampai ribu riban boleh tak ? gah , dream on ~

7.Shopping , These days kan , rasa macam everyone is so shopaholics like cray cray kan , everytime butik popular stock up their dress or jubah or shawls , in just a short time dah boleh clear dh , gilo . banyak gila duit depa ni , serius amayzing , kite yang duit ni ade tapi pikir 20 40 kali nak beli , yela duit ade , tapi tak banyakk hahah . so money is for shopping , nak beli baju banyak2 , or kurung , haha . shopping a , shopping pape pon best !

8.Cafe Hopping. YEAHH , wishlist pasal ni memang dah lama dah , tak tertunai , even dekat jb , jalan dhoby tu , tak terpegi . bukan nak apa , nak amik gambar je , seriusly , i'm not a coffee lover , so cam ape je kan , nak hop-on jalan-jalan . hahah . kalau perasan every wishlist is sume pasal jalan-jalan . gah , memang kuat jalan kan !


9.Family Vcay. Past few months ni memang mak abah busy semodang , weekend je ade je keje , kite as anak pasrah nd terima jela kan , dorang kerja pon untuk kite , so redha sajala , tapi teringin hokeh nak belanja family , iolls suka seach pasal langkawi , entahlah , i really love langkawii that bad , pahal ntah , jodoh org langkawi kot , so saje la acah2 kat mak pasal hotel murah la bagai , nd ade pekej siap travel tour bagai , tapi still belom ade kesempatan nk kesana , hehe doakan ye kot dapat !



SO those 9 wishlist is my untickened wishlist , so for more to come wishlist yang akan dtg pasal kahwin la bagai nak anak bape , haha . kireanya ni wishlist zaman bujah eceh . random talk and sharghing . take ccare everyone . salam jumaat and may allah bless you !


:)

Thursday, June 12, 2014

Redha



kadang-kadang ALLAH bagi satu dugaan tu kite tak tahukan apa hikmah dia , dia selitkan tu apa . tapi bila masa dan ketika , lama-lama kite akan faham dugaan tu , hebat mana kite terima , hebat mana kite redha . Aku seronok tengok kejayaan orang , aku tak pernah lagi pegang anugerah dekan sepanjang tempoh pengajian aku diploma selama 3 tahun ni , memang orang kata rasa rugi sebab time diploma la nak merasa dekan , tapi tuhan je tahu diri sendiri punya kemampuan macam mana , teruk nangis aku , pedih perit aku nak habiskan , dan insyaallah akan habiskan bulan 10 ni , tapi sepanjang dugaan ni , paling aku percaya atas redha , redha dan terimalah segalah dugaan , nanti mesti allah bagi jalan paling cantik , paling smooth , dan aku lebih rela diberi dugaan dalam urusan aku sendiri , kiranya dalam pelajaran aku , bukan dugaan keluarga ke , dugaan kawan ke , takpelah perit mana dugaan tu , biar aku je sorang rasa macam apa rasa dia , bukan keluarga aku terutama sekali . Kadang-kadang kecewa dengan diri sendiri sebab belom banggakan apa-apa pon dekat mak abah , kalau org lain dah habis diploma , dah jejak ijazah , sedangkan bestfriend aku pon dah jejak , hati mana tak rapuh kan , nangis tu toksah cerita la , tapi aku masih percaya nanti tuhan tu akan beri jugak yang terbaik , selagi usaha masih terdaya , semua benda tak mustahilkan ? korang-korang doakan la aku habis diploma sains ni , without any paper tersekat dan dapat sambung ke ijazah macam orang lain , ngee .doa orang luar kan paling mustajab hehe .  take care sume !

assalam

Tuesday, April 15, 2014

Perahu Kertas

Perahu kertasku kan melaju
Membawa surat cinta bagimu
Kata-kata yang sedikit gila
Tapi ini adanya
Perahu kertas mengingatkanku
Beratapa ajaibnya hidup ini
Mencari-cari tambatan hati
Kau sahabatku sendiri
Hidupkan lagi mimpi-mimpi
(cinta-cinta) cita-cita
Yang lama ku pendam sendiri
Berdua ku bisa percaya
Reff:
Ku bahagia kau telah terlahir di dunia
Dan kau ada diantara milyaran manusia
Dan ku bisa dengan radarku menemukanmu
Tiada lagi yang mampu berdiri halangi rasaku
Cintaku padamu…

(Perahu Kertas , 2014)

another amayzing story #kinasuggestbaca 

salam and regards,
sakinahzainol ,

Total Pageviews

disclaimer

blog ini adalah milik persendirian dan semua cerita terkandung adalah hak milik pemilik.maaf jika setiap bicara menyakiti dan sesungguhnye ini adalah luahan rasa pemilik :)

thanks