expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
THE LESS YOU CARE,THE HAPPIER YOU WILL BE

Sunday, November 16, 2014

End

Assalamualaikum 


after few months i left this site , rindu pulak terasa hehe . nd ade something yang nak share ni , alhamdulilah , i've complete my diplomaa ! through the ups and down , dan extend ! aku dapat habiskan juga , pointer tu biasa2 jela , tapi aku rasa dh dapat complete ni satu rahmat besar dah allah bagi , alhamdulilah


kalau ikot cerita aku masa diploma , aku rasa kalau pada orang yg tak lalui mesti akan rasa kebabangangan aku untuk stay dalam diploma in sains ni , yela dari part 1 ade repeat paper hokeh , kau cakap je paper ape , entahlah , rasa dah buat yang terbaikk sekali , tapi mase tu rezeki belom berpihak kot pada aku , and aku extend ni disebabkan satu perkara , iaitu aku pernah kene dismiss uitm ! aku dismiss bukan sebab pointer , tapi sebab dah amik paper lebih 3 kali , choi ! memang lah masa tu rasa dunia tu dah berakhir , tapi entah masa tu aku kuatkan semangat , dengan pertolongan bestfriend aku la aku pegi bank , pejabat pos nak gi pos surat rayuan ke rektor uitm mase tu , allahu , masa tu aku sem 4 nak masuk sem 5 , bayangkan la kalau start from scratch balik dari mula , sakit ! masa tu jangan kan air mata , air hingus pon melelehh je , yela sedih , nak bagitahu parents pon aku takot sebabnye nanti takot dorg marah , tapi bile aku share dekat mak abah dorang releks je ,even aku tahula hati dorg pon gundah gulana . after 3 weeks aku tunggu rayuan tu , rezeki kan , aku masuk balik tapi aku kne carry sikit subjek , 4 je kot mase tu , mase tula aku tekad , busuk2 pon aku kne gak habiskan diploma aku ni, dan semester seterusnya aku baiki diri , hahah tak pergi karoke , entahlah , aku rasa bila aku tak karoke , hidup ni macam ada keberkatan , senang je masuk belajor huhu

 dan semester 7 lah berakhirnya perjalan diploma aku yang penuhh warna warni , semangat tu yang penting pada aku , dan kene la pandai-pandai puasa jalan , jalan tu boleh tapi jangan la selalu kan , emm pada aku la , pada org lain yang otak geniius , tak belajo pon pandaikan ? hehe 


first of all , thanks allah , for this oppurtunity , untuk aku terus merubah diri dan berjasa kepada keluarga aku , huhu , then a big thanks to abah emak akak yang sanggup hantar aku pontian-pilah-pontian , hui kalau kira duit tol berapa ribu dah habis kat jalan , mekasih mak abah akak , adik takkan sia-siakan ape yang dah mak abah harapkan , akak pon :) untuk kawan-kawan susah senang kat pilah , mas , mimi , nuren , sya , wanie , diba , efa , eja , ayu , yana , kak long , time kasih untuk sokongan padu , aku mula-mula tak yakin boleh lepas sem ni , tapi dengan dorang la ni , belajar sesama nanges sesama hehe . thanks korang ! untuk mag6 kesayangan , mekasih , kalau aku mintak doa , tak pernah lokek , even korang dah ke menara gading pon tetap ingt aku ,  untuk semua kengkawan yang aku selalu mintak doakan tu , mekasih korang ! doakan aku dapat jejak ke degree pulak ye ? amin ya rabbal alamin

this journey is an amazing journey to be remember :)

dan alhamdulilah , norsakinah zainol , officially ended diploma :)





Saturday, September 20, 2014

The Fault in Our Stars


“Because you are beautiful. I enjoy looking at beautiful people, and I decided a while ago not to deny myself the simpler pleasures of existence”
John Green, The Fault in Our Stars

Friday, June 13, 2014

wishlist

aha , since its my first week of class which is not really started yet , soo , memang la banyak masa terluang , masa nak berangan , bangun kemain lambat . sume la habit habit buruk tu boleh buat , nanti dah start minggu 2 and so on , jangan harap , blog pon tak terjengah konfirm


aku suka ada wishlist , yeah , wishlist dalam hati , yang takkan jadi kalau takde duit . gagaga . so to make it feel better , kite list kan sajalah wishlist ni , supaya akan selalu ingat wishlist ini . so akan lebih bermotivasi nak save up ! ngee


1. I want island hopping . Tak kisah nak pergi perhentian ke , mabul ke , langkawi ke , sibu ke , just teringin nak naik feri or speed boat pastu buat snorkeling (even tak reti pon swimming) or main sukan air mcam ada buat dekat Port Dickson dulu ,

2. Backpacking please ! Seriusly memang teringin nak backpacking especially ke Penang . Even duduk malaysia ni tak pernah lagi jejak Penang , so i was so teringin gila nak bawak beg belakang siap siap pakai shades , pakai hat pastu jalan jalan around there and makan-makan . AH,and visit the beach please . ( I'm truly a beach gals, not bitch hokehh ! )

3. Bali please, Or Jakarta no no , bandung please !! I had finished reading three books yang berlatar tempat bandung , which iz Perahu Kertas , Cokelat and Tunggu Aira di Kota Bandung , baca lalu buku pon dah rasa melt dah dengan tempat tu , i really wanna go there . money money please come to me !

4. Smartphone . Sikalang guna phone nokia cabuk sahaja sebab smartphone sudah masuk kubuq , so my mom nd dad still refused to buy me one , and i was so pathethically overdose thunder runny jeolousy tho everyone sekeliling that keep scrolling down and up their phone . Ngee , phone saya makin tekan-tekan je haha . Iphone plase ? Na'ah , lenovo pon dah bseyukur dahhh .

5. Meet up . Ingat-ingat balik dah hampir 5 tahun dah tinggal sekola , whicz is from 2010 , so in the duration time sampai 2014 ni , refused gila nak jumpa budak maktab , sebab i was too shy , yela dahla awak ni budak baru masuk form 4 , so ade event pape mesti tak dtg , tapi dalam hati , rindu hokeh , terlampau rindu, kalau ade rezeki memang nak jumpe !

6.Concert . sound like hape kan , tapi that iz my wishlist , before kawen or beranak hahah , nak pergi concert , especially k-pop , and specially exo ! gagag , these days memang gilo melting dengan exo ni hah , asyik nak tengokk je muka , nak dengar lagu , memang sasau . i was so fell into them . overdose sangat hokeh ! kalau bakal somi kasi hantaran satu dulang tiket ke concert yang zon A punye harga sampai ribu riban boleh tak ? gah , dream on ~

7.Shopping , These days kan , rasa macam everyone is so shopaholics like cray cray kan , everytime butik popular stock up their dress or jubah or shawls , in just a short time dah boleh clear dh , gilo . banyak gila duit depa ni , serius amayzing , kite yang duit ni ade tapi pikir 20 40 kali nak beli , yela duit ade , tapi tak banyakk hahah . so money is for shopping , nak beli baju banyak2 , or kurung , haha . shopping a , shopping pape pon best !

8.Cafe Hopping. YEAHH , wishlist pasal ni memang dah lama dah , tak tertunai , even dekat jb , jalan dhoby tu , tak terpegi . bukan nak apa , nak amik gambar je , seriusly , i'm not a coffee lover , so cam ape je kan , nak hop-on jalan-jalan . hahah . kalau perasan every wishlist is sume pasal jalan-jalan . gah , memang kuat jalan kan !


9.Family Vcay. Past few months ni memang mak abah busy semodang , weekend je ade je keje , kite as anak pasrah nd terima jela kan , dorang kerja pon untuk kite , so redha sajala , tapi teringin hokeh nak belanja family , iolls suka seach pasal langkawi , entahlah , i really love langkawii that bad , pahal ntah , jodoh org langkawi kot , so saje la acah2 kat mak pasal hotel murah la bagai , nd ade pekej siap travel tour bagai , tapi still belom ade kesempatan nk kesana , hehe doakan ye kot dapat !



SO those 9 wishlist is my untickened wishlist , so for more to come wishlist yang akan dtg pasal kahwin la bagai nak anak bape , haha . kireanya ni wishlist zaman bujah eceh . random talk and sharghing . take ccare everyone . salam jumaat and may allah bless you !


:)

Thursday, June 12, 2014

Redha



kadang-kadang ALLAH bagi satu dugaan tu kite tak tahukan apa hikmah dia , dia selitkan tu apa . tapi bila masa dan ketika , lama-lama kite akan faham dugaan tu , hebat mana kite terima , hebat mana kite redha . Aku seronok tengok kejayaan orang , aku tak pernah lagi pegang anugerah dekan sepanjang tempoh pengajian aku diploma selama 3 tahun ni , memang orang kata rasa rugi sebab time diploma la nak merasa dekan , tapi tuhan je tahu diri sendiri punya kemampuan macam mana , teruk nangis aku , pedih perit aku nak habiskan , dan insyaallah akan habiskan bulan 10 ni , tapi sepanjang dugaan ni , paling aku percaya atas redha , redha dan terimalah segalah dugaan , nanti mesti allah bagi jalan paling cantik , paling smooth , dan aku lebih rela diberi dugaan dalam urusan aku sendiri , kiranya dalam pelajaran aku , bukan dugaan keluarga ke , dugaan kawan ke , takpelah perit mana dugaan tu , biar aku je sorang rasa macam apa rasa dia , bukan keluarga aku terutama sekali . Kadang-kadang kecewa dengan diri sendiri sebab belom banggakan apa-apa pon dekat mak abah , kalau org lain dah habis diploma , dah jejak ijazah , sedangkan bestfriend aku pon dah jejak , hati mana tak rapuh kan , nangis tu toksah cerita la , tapi aku masih percaya nanti tuhan tu akan beri jugak yang terbaik , selagi usaha masih terdaya , semua benda tak mustahilkan ? korang-korang doakan la aku habis diploma sains ni , without any paper tersekat dan dapat sambung ke ijazah macam orang lain , ngee .doa orang luar kan paling mustajab hehe .  take care sume !

assalam

Tuesday, April 15, 2014

Perahu Kertas

Perahu kertasku kan melaju
Membawa surat cinta bagimu
Kata-kata yang sedikit gila
Tapi ini adanya
Perahu kertas mengingatkanku
Beratapa ajaibnya hidup ini
Mencari-cari tambatan hati
Kau sahabatku sendiri
Hidupkan lagi mimpi-mimpi
(cinta-cinta) cita-cita
Yang lama ku pendam sendiri
Berdua ku bisa percaya
Reff:
Ku bahagia kau telah terlahir di dunia
Dan kau ada diantara milyaran manusia
Dan ku bisa dengan radarku menemukanmu
Tiada lagi yang mampu berdiri halangi rasaku
Cintaku padamu…

(Perahu Kertas , 2014)

another amayzing story #kinasuggestbaca 

salam and regards,
sakinahzainol ,

Wednesday, April 2, 2014

Rain



And it is He Who sends the winds as heralds of glad tidings, going before His Mercy (rain). Till when they have carried a heavy-laden cloud, We drive it to a land that is dead, then We cause water (rain) to descend thereon. Then We produce every kind of fruit therewith. Similarly, We shall raise up the dead, so that you may remember or take heed. 

(  سورة الأعراف  , Al-Araf, Chapter #7, Verse #57)

Friday, March 28, 2014

Awaken II

Assalamualaikum


it was the depressing week for all  malaysian , on Monday night , our beloved Prime Minister , inform how mh370 ended in indian ocean . Without any evidence yet , malaysian mourn , i think everyone is sad , even we are not knowing any passenger inside mh370 , the love toward our brother and sister must be felt right ? It can show that all of us have pure heart and we are really Malaysian ! From this incident,the western news try to make up story that making our country look so bad in the eyes of the world . such a sad right ? but i think this is the time , where all Malaysian , no matter what races or religious you are ,should stand together to stand strong behind our country ! Make them shut their mouth off and looking at us at a good way not define us such as terrorist or what.

Then , on 26 March 2013 . i scroll down my instagram and inform that one of the pioneer blogger , sis Ami Scaheera had passed away . She's fighting for leukemia for about 4 years . I'm just a fan of her, the era when the scarflets pop-up , i started stalking her blog  The blog before sputnik sweetheart i think , looking at the good picture , good fashion , and the very soft smile can't show that she is everyday sick . She's living her life so good every day . The smile that she shown in her every picture , sometimes hide the pain that she feel . Sis Ami is such a strong person . You are such an inspiration sis , FOREVER AND ALWAYS :) Al-fatihah ..


And the most depressing is final exam is kicking off this week and i had gone thru 2 paper for this week , and 4 paper is waiting for me ! hihi . I'm not a good student , and it was not-so-amayzing life as diploma student , naa"ah , my friend is amayzing ! my study is not-so , biasa2 je . So I'm here to ask for your doa's for my final paper ! hihi * takmalu mintak doa kat orang * doakan lulus sume paper pon okay ! hahaah . hope that i can survive till the end and my semester holiday is coming ! can't wait to be at home , i'm missing my family so much , such a nerve wrecking to have those paper around you , i need good food , jalan2 , some money . puhahaha . please ? pray for me ! thanks !

regard and love !
sakinah zainol 







Wednesday, March 26, 2014

Awaken

bismillahirrahmanirrahim



it's been a long time i left my blog , and from day to day , i have been missing to write . and to share my opinion . life so far is so good and alhamdulilah , it treat me very well with love around , it such a bliss !first of all , I would like to share the sadness about what had happen to #mh370 , it such a tragic and only ALLAH know what really happen.let’s recite al-fatihah to those were on board . may the family and friends had courage to accept what’s happen to their loved ones.

So , I’m on my "should" last semester , and unfortunately , I had to extend my diploma for another one semester , it such a sad , cause friends gonna leave me by this april and I still got another semester to gone through , but I believe something good is ahead and in front . so I’m enjoying the time as extended student . hihi .This early 2014 had teach me quite a lot lesson , to accept the truth , how to accept the bitter truth , to handle some friends , to appreciate those people around us , cause we don’t know when is our last good bye . so when there's still time , show some love people ! you won't regret later . hihi . i'm on my mission improving my suck english and if you really think my english is such an ass , i'm sorry ! 


21 quite a big number for me , and I’m still learning and enjoying the life.love !i've got a lot of mission ready to tick-on , and i'm ready to make a move ! wait up people ! :)
till here , regards and love !sakinahzainol

"The kingdom of the heavens and the earth and everything in them belongs to Allah. He has power over all things." ( Surat al-Ma'ida: 5:120)




 

Total Pageviews

disclaimer

blog ini adalah milik persendirian dan semua cerita terkandung adalah hak milik pemilik.maaf jika setiap bicara menyakiti dan sesungguhnye ini adalah luahan rasa pemilik :)

thanks