expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Ya Tuhanku berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapaku dan untuk mengerjakan amal saleh yang Engkau redhai dan masukkanlah aku dalam golongan hamba-hambamu yang soleh (QS An-Naml :19)

Sunday, November 8, 2020

Giving More

 Sunday with Sakinah 

Hai Assalamualaikum !

Dah bulan November and currently sekarnag tengan CMCO for Selangor . Dah almost sebulan dah Selangor CMCO   then ni sambung lagi until 6 Disember , bermakna tiada pergerakan rentas negeri dibernarkan . Sobbbssss . Dah sebulan tak balik rumah , bertabahla. 

Nothing happen , life as usual , CMCO aku kerja macam biasa , cuma masa dekat office jadi cut, aku masuk shift petang 1-5 , so kat rumah pepagi boleh buat sarapan dulu lah , kemas kemas. It was fine for me, Alhamdulilah . 

Tapi for some people yang tereffect betul dengan COVID-19 ni , rasa macam Ya Allah , kalau aku dekat tempat dorang macam mana la , yang kene buang kerja terlalu ramai , yang nak survive untuk makan pon ramai . So buat yang masih ada kerja elok elok , bersyukurlah , everyone is fighting to have your spot okay . Less complain !(especially to me !) . 

Kalau yang masih ada rezeki lebih boleh la sedekah dekat mereka yang memerlukan , banyak NGO yang boleh kite donate , share rezeki . Takkan miskin orang yang bersedekah , percayalah dalam rezeki kite ,ada bahagian orang lain. Haritu ada terbaca , kalau kite rasa kite nak jatuh miskin or kurang duit , kite boleh cepat cepat sedekah kerana Allah , nanti ada la rezeki yang datang , cume sekarang ni as citizen , other than sedekah ,kite boleh support bisnes kecil , yang COD makanan tu , boleh la tengok dan order , macam macam orang jual , tak de duit nak beli ? Share , Like pon pada mereka dah memadai , maybe kite jadi asbab orang lain beli jualan mereka . 

So we give more and we will get more , InsyaAllah .


Till then, 


disclaimer : haywire sungguh content hahah

No comments:

Total Pageviews